Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Antwoord niet gevonden? Mail naar cycle@hartstichting.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Corona

Bij welke klachten mag ik niet meedoen aan CYCLE?
Wij volgen hierbij de regels van het RIVM: Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Heb je een van deze klachten? Dan vragen wij je thuis te blijven. 
Wat gebeurt er als CYCLE Paris of CYCLE Berlin niet door kan gaan vanwege corona?
Wij zijn druk bezig met alternatieve scenario's uitwerken voor het geval CYCLE Paris en/of CYCLE Berlin niet door kan gaan. Denk hierbij aan het volgende: een alternatieve tocht met dezelfde aantal KM en dagen door Nederland, het verplaatsen van de events naar augustus of september of een digitaal event. We brengen de deelnemers van de vernieuwde plannen op de hoogte zodra we in 2021 niet op de fiets kunnen stappen naar Parijs en/of Berlijn. Als we wel op de fiets kunnen stappen zijn deze overige scenario's niet nodig. 
Worden coronatesten onder deelnemers/crew verplicht?
Wij weten momenteel nog niet hoe het virus zich in mei en juli 2022 heeft ontwikkelt. Het is een mogelijkheid dat wij iedere deelnemer en crewlid vragen om een test te laten doen, zodat we zeker weten dat we gezamelijk veilig op de fiets kunnen stappen. 
Wat gebeurt er mijn mijn inschrijfgeld/sponsorgeld als CYCLE niet doorgaat vanwege corona?
Indien CYCLE Paris of CYCLE Berlin niet doorgaat zijn er verschillende scenario’s. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar het verplaatsen naar een andere datum of locatie. Pas in een uitzonderlijk geval zullen wij overgaan tot afgelasting.

Inschrijven

Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Je fietst CYCLE edities naar het buitenland individueel of in een team. Alles is mogelijk!
Waar kan ik mij afmelden?
Afmelden is niet meer mogelijk. Deelnemers van 2020/2021 hebben deze mogelijkheid gekregen tot 1 juli 2021.
Worden de donaties die ik al op mijn actiepagina heb teruggestort als ik mij uitschrijf?
Nee, deze donaties worden niet teruggestort. (En je krijgt ook je inschrijfgeld niet terug.)
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat het team van CYCLE dit wel kan. Neem gerust contact op via cycle@hartstichting.nl

Sponsoring

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van CYCLE voor je Hart naar toe?
De opbrengsten van CYCLE gaan naar de Hartstichting. Iedereen een gezond hart. Dat is de droom. De Hartstichting gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van preventie en zorg. Ook helpen zij Nederlanders hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen.  www.hartstichting.nl.
Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Wacht niet te lang met het starten van je sponsorwerving. Als je in de maand voor de fietstocht nog niet ver genoeg bent met sponsorwerving, nemen we contact met je op. Natuurlijk kunnen we je ook altijd voorzien van advies. Kijk op de CYCLE website van de editie die je meedoet wat de voorwaarden zijn.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Giften aan goede doelen (met ANBI-status) zijn aftrekbaar voor de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De Hartstichting heeft een ANBI status dus de giften zijn aftrekbaar. Klik hier voor meer informatie. 
Waarom betaalt een sponsor €1,20 transactiekosten bij een sponsoring?
Bij een donatie worden de transactie-, registratie en onderhoudskosten van de website doorberekend. De bijdrage hiervoor bedraagt in totaal €1.20. Meer info hierover vind je in onze voorwaarden. Deze kosten staan los van de sponsoring. Zo blijft de sponsorteller kloppen en dat is wel zo duidelijk.

Voorbereiding

Wat moet ik meenemen tijdens CYCLE Paris of CYCLE Berlin?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden.
Wanneer kan ik het beste beginnen met trainen?
Een goede conditie en klimcapaciteiten zijn nodig voor CYCLE. We sturen 7 dagen na inschrijving een voedsel- en trainingsschema toe. Ideaal dus om jezelf goed voor te bereiden op de tocht. 

Onderweg

Is de tocht volledig verzorgd?
Wat regelen wij voor jullie?
- 4 hotelovernachtingen Parijs en 5 hotelovernachtingen Berlijn
- Uniek wielershirt
- Dagelijks ontbijt & lunch
- Fietstransport naar Nederland
- Dagelijks vervoer van je bagage
- Mecaniciens en medische ondersteuning
- Deelnemersboekje met informatie 
- Trainings- en voedselschema 

De terugreis valt buiten het standaardpakket. Je hebt hierdoor de vrijheid om langer in Parijs of Berlijn te blijven. Zelf een treinticket naar Nederland regelen kan o.a. met de bus of met de trein. Kijk vooral even op de site van de NS. Hier zijn ook mogelijkheden om makkelijk je eigen fiets mee te nemen, zodat je deze niet later hoeft op te halen bij het Hartstichting kantoor. Daarnaast raden we je aan een annulerings/reisverzekering af te sluiten voor onderweg. 
Is het mogelijk in een alleen in het hotel te overnachten?
De prijs is berekend voor een kamer met 2/3 personen. Mocht je graag alleen willen slapen dan kan je dit aangeven via cycle@hartstichting.nl. Wij zullen met de hotels contact opnemen om te kijken of dit mogelijk is en wat de meerprijs hier van is. 
Is er een dagelijkse briefing?
Elke ochtend worden bijzonderheden, het weer en de route van de volgende dag besproken.
Is CYCLE Paris of CYCLE Berlin een wedstrijd?
Nee. Zowel CYCLE Paris als CYCLE Berlin is een recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.
Is er sportmedische ondersteuning aanwezig?
Bij noodgevallen of advies kun je terecht bij het medische team. Zij zijn aanwezig op het parcours, bij de foodpoints en bij het hotel.

Voor het medische team is het belangrijk dat zij van tevoren op de hoogte zijn van wie ze voor zich hebben. Als je meegaat als deelnemer vul je daarom de medische info lijst in. Deze wordt vooraf met je gedeeld.

Algemeen

Hoe schrijf ik me in voor CYCLE?
Inschrijven kan via de rode 'inschrijven' knop op de homepage. Je inschrijving is compleet na betaling van het inschrijfgeld. Mocht het inschrijven niet lukken, neem dan contact met ons op. Na inschrijven kan je beginnen met het sponsorwerven. Klik op onderstaande knop om je aan te melden. Maak dan de keuze om je in te schrijven voor Berlijn of Parijs. 

Meld je nu aan! 
https://www.cyclevoorjehart.nl/inschrijven​​​

Kan ik individueel meedoen of moet ik meedoen als team?
Je schrijft je altijd in als individu en je hebt verantwoordelijkheid voor je eigen sponsorgeld. Het is natuurlijk mogelijk om de sponsoring en het fietsen met een team op te pakken. Hierbij geldt dat het sponsorbedrag van het team bij Parijs gemiddeld hoger of gelijk moet zijn aan 550 euro p.p. en bij Berlijn hoger of gelijk moet zijn aan 750 euro p.p.
Zijn er tijdens de tocht verzorging/pauze posten?
Ja, tijdens CYCLE zijn er twee tot drie verzorgingsposten per dag. Post 1 is te vinden op 1/3 van de route de 2e post op ongeveer 2/3 van de route.
Kan ik na afloop Parijs of Berlijn nog in?
Ja! Na aankomst op zondag heb je tijd om alleen of in groepjes de stad in te gaan. Duik een gezellig cafeetje in voor een glaasje wijn of ga bij een van de vele leuke zaakjes iets eten. Maandagochtend is de laatste briefing, waarna je op eigen initiatief, afhankelijk van je terugreis, de trein in stapt of de stad verder kan ontdekken.
Ik woon in het buitenland. Kan ik ook meedoen aan CYCLE Paris?
Ja, dat is zeker mogelijk. Neem contact op met de organisatie als je hier meer informatie over wil: cycle@hartstichting.nl
Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?
Iedereen boekt in principe zijn eigen terugreis. Het is dus aan jou hoe lang je in Parijs/Berlijn blijft. Let op: bij het arrangement zit 1 overnachting in Parijs/Berlijn! Regel zelf een slaapplek als je langer wil blijven.
Is het mogelijk in een ander hotel te verblijven?
Ja, dit moet je dan zelf regelen. Echter geven wij de voorkeur om met de groep de tocht af te sluiten in hetzelfde hotel en geven hierom geen geld terug van het hotel wanneer je zelf je overnachting regelt.
Hoe zit het met het vervoer van mijn fiets terug naar Nederland?
De begeleidende bussen vervoeren de fietsen en de bagage. Je kan je fiets weer ophalen bij de startlocatie van het evenement. Het vervoer van de fietsen is geheel op eigen risico. De Hartstichting is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de fiets.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen