Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Antwoord niet gevonden? Mail naar cycle@hartstichting.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Algemeen

Hoe schrijf ik me in voor Cycle?
Inschrijven kan via de 'doe mee' knop op de homepage. Je inschrijving is compleet na betaling van het inschrijfgeld. Mocht het inschrijven niet lukken, neem dan contact met ons op. Na inschrijven kan je beginnen met het sponsorwerven. Klik op onderstaande knop om je aan te melden. Maak dan de keuze om je in te schrijven voor Berlijn of Parijs. 

Aanmelden


Kan ik individueel meedoen of moet ik meedoen als team?
Je schrijft je altijd in als individu en je hebt verantwoordelijkheid voor je eigen sponsorgeld. Het is natuurlijk mogelijk om de sponsoring en het fietsen met een team op te pakken. Hierbij geldt dat het sponsorbedrag van het team bij Parijs gemiddeld hoger of gelijk moet zijn aan 550 euro p.p. en bij Berlijn hoger of gelijk moet zijn aan 750 euro p.p.
Kan ik mij al inschrijven als mijn team nog niet compleet is?
Ja, dat kan! Één persoon start met de inschrijving van het team. De andere teamleden sluiten zich later bij het team aan na inschrijving.
Kan ik mijn gegevens en foto’s naderhand nog aanpassen?
Ja zeker! Log rechts bovenin het scherm bij in en bij instellingen voer je aanpassingen door.
Is Cycle een wedstrijd?
​​​​Het is een recreatieve fietstocht waar fun, gezelligheid, je persoonlijke challenge en de bijdrage aan onderzoek naar hart- en vaatziekten boven aan staan. Het is geen wedstrijd.
Zijn er tijdens de tocht verzorging/pauze posten?
Ja, tijdens Cycle zijn er twee tot drie verzorgingsposten per dag. Post 1 is te vinden op 1/3 van de route de 2e post op ongeveer 2/3 van de route.
Kan ik na afloop Parijs of Berlijn nog in?
Ja! Na aankomst op zondag heb je tijd om alleen of in groepjes de stad in te gaan. Duik een gezellig cafeetje in voor een glaasje wijn of ga bij een van de vele leuke zaakjes iets eten. Maandagochtend is de laatste briefing, waarna je op eigen initiatief, afhankelijk van je terugreis, de trein in stapt of de stad verder kan ontdekken.
Ik woon in het buitenland. Kan ik ook meedoen aan Cycle Paris?
Ja, dat is zeker mogelijk. Neem contact op met de organisatie als je hier meer informatie over wil: cycle@hartstichting.nl
Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?
Iedereen boekt in principe zijn eigen terugreis. Het is dus aan jou hoe lang je in Parijs/Berlijn blijft. Let op: bij het arrangement zit 1 overnachting in Parijs/Berlijn! Regel zelf een slaapplek als je langer wil blijven.
Is het mogelijk in een ander hotel te verblijven?
Ja, dit moet je dan zelf regelen. Echter geven wij de voorkeur om met de groep de tocht af te sluiten in hetzelfde hotel en geven hierom geen geld terug van het hotel wanneer je zelf je overnachting regelt.
Kan ik mijn inschrijving annuleren en zijn hier kosten aan verbonden?
Je kunt je aanmelding annuleren maar de al door ons gemaakte kosten moeten wij wel in rekening brengen. De arrangementskosten ben je kwijt. De inmiddels behaalde donaties gebruikt de Hartstichting voor onderzoek.
Hoe zit het met het vervoer van mijn fiets terug naar Nederland?
De begeleidende bussen vervoeren de fietsen en de bagage. Je kan je fiets weer ophalen bij de startlocatie van het evenement. Het vervoer van de fietsen is geheel op eigen risico. De Hartstichting is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de fiets.

Financieel en sponsorgeld

Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Wacht niet te lang met het starten van je sponsorwerving. Als je in de maand voor de fietstocht nog niet ver genoeg bent met sponsorwerving, nemen we contact met je op. Natuurlijk kunnen we je ook altijd voorzien van advies. Je hebt echter alleen recht op een startbewijs als je het minimum van 550 euro voor Parijs en 750 euro voor Berlijn op je teller hebt staan. Uiteraard is er niks op tegen om zelf een bijdrage te doen.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Giften aan goede doelen (met ANBI-status) zijn aftrekbaar voor de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De Hartstichting heeft een ANBI status dus de giften zijn aftrekbaar.
Waarom betaalt een sponsor €1,20 transactiekosten bij een sponsoring?
Het donatiesysteem op de website kost geld. Het is de keuze van de organisatie om transactiekosten door te berekenen. Deze kosten staan los van de sponsoring. Zo blijft de sponsorteller kloppen en dat is wel zo duidelijk.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen