Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Antwoord niet gevonden? Mail naar cycle@hartstichting.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Corona

Bij welke klachten mag ik niet meedoen aan Cycle?
Wij volgen hierbij de regels van het RIVM: Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Heb je een van deze klachten? Dan vragen wij je thuis te blijven. 
Wat gebeurt er als Cycle Paris of Cycle Berlin niet door kan gaan vanwege corona?
Wij zijn druk bezig met alternatieve scenario's uitwerken voor het geval Cycle Paris en/of Cycle Berlin niet door kan gaan. Denk hierbij aan het volgende: een alternatieve tocht met dezelfde aantal KM en dagen door Nederland, het verplaatsen van de events naar augustus of september of een digitaal event. We brengen de deelnemers van de vernieuwde plannen op de hoogte zodra we in 2021 niet op de fiets kunnen stappen naar Parijs en/of Berlijn. Als we wel op de fiets kunnen stappen zijn deze overige scenario's niet nodig. 
Zijn mondkapjes verplicht?
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen op openbare plekken vanuit het RIVM. Wij verplichten crew of deelnemers niet om mondkapjes te dragen. Deze regels kunnen echter verschillen in Belgie, Frankrijk of Duitsland. Hierbij volgen wij de regels van de desbetreffende landen. 
Mag ik nog in een groep fietsen?
Ja, dat mag, maar het kabinet stelt wel een maximum aan de groepsgrootte. Je mag nog met een groepje van maximaal vier mensen - inclusief jezelf -  fietsen. Let er bovendien goed op dat als je samen fietst, je onderling 1,5 meter afstand tot elkaar houdt. Ook dat is een van de verscherpte maatregelen die sinds 14 oktober weer gelden voor sporters. Daarnaast geldt ook nog steeds de basisregel: minimaal 1,5 meter afstand houden tot andere weggebruikers. Dus: óók bij het verkeerslicht, op de verzamel- of startplaats van je rit en langs de kant van de weg als je een lekke band hebt, bewaar je afstand en mag je met niet meer dan 4 personen bij elkaar staan.
Hoe houd je als wielrenner 1,5 meter afstand tot elkaar tijdens het fietsen?
Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Afstand houden tot elkaar lijkt dan bijna onmogelijk. Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je samen fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.

Worden coronatesten onder deelnemers/crew verplicht?
Wij weten momenteel nog niet hoe het virus zich in mei en juli 2021 heeft ontwikkelt. Het is een mogelijkheid dat wij iedere deelnemer en crewlid vragen om een test te laten doen, zodat we zeker weten dat we gezamelijk veilig op de fiets kunnen stappen. 
Wat gebeurt er mijn mijn inschrijfgeld/sponsorgeld als Cycle niet doorgaat vanwege corona?
We bieden deelnemers een 100% geld terug garantie.  De deelnemers kunnen zelf de keuze maken, als het event niet door gaat vanwege corona, om mee te doen aan een alternatief scenario of een andere data. Mochten de deelnemers de keuze maken om hun inschrijfgeld terug te willen dan is dit altijd mogelijk. Sponsorgeld wordt niet teruggestort en gaat direct naar de Hartstichting.

Algemeen

Hoe schrijf ik me in voor Cycle?
Inschrijven kan via de rode 'inschrijven' knop op de homepage. Je inschrijving is compleet na betaling van het inschrijfgeld. Mocht het inschrijven niet lukken, neem dan contact met ons op. Na inschrijven kan je beginnen met het sponsorwerven. Klik op onderstaande knop om je aan te melden. Maak dan de keuze om je in te schrijven voor Berlijn of Parijs. 

Meld je nu aan! 
https://www.cyclevoorjehart.nl/inschrijven​​​

Kan ik individueel meedoen of moet ik meedoen als team?
Je schrijft je altijd in als individu en je hebt verantwoordelijkheid voor je eigen sponsorgeld. Het is natuurlijk mogelijk om de sponsoring en het fietsen met een team op te pakken. Hierbij geldt dat het sponsorbedrag van het team bij Parijs gemiddeld hoger of gelijk moet zijn aan 550 euro p.p. en bij Berlijn hoger of gelijk moet zijn aan 750 euro p.p.
Kan ik mij al inschrijven als mijn team nog niet compleet is?
Ja, dat kan! Één persoon start met de inschrijving van het team. De andere teamleden sluiten zich later bij het team aan na inschrijving.
Kan ik mijn gegevens en foto’s naderhand nog aanpassen?
Ja zeker! Log rechts bovenin het scherm bij in en bij instellingen voer je aanpassingen door.
Is Cycle een wedstrijd?
​​​​Het is een recreatieve fietstocht waar fun, gezelligheid, je persoonlijke challenge en de bijdrage aan onderzoek naar hart- en vaatziekten boven aan staan. Het is geen wedstrijd.
Zijn er tijdens de tocht verzorging/pauze posten?
Ja, tijdens Cycle zijn er twee tot drie verzorgingsposten per dag. Post 1 is te vinden op 1/3 van de route de 2e post op ongeveer 2/3 van de route.
Kan ik na afloop Parijs of Berlijn nog in?
Ja! Na aankomst op zondag heb je tijd om alleen of in groepjes de stad in te gaan. Duik een gezellig cafeetje in voor een glaasje wijn of ga bij een van de vele leuke zaakjes iets eten. Maandagochtend is de laatste briefing, waarna je op eigen initiatief, afhankelijk van je terugreis, de trein in stapt of de stad verder kan ontdekken.
Ik woon in het buitenland. Kan ik ook meedoen aan Cycle Paris?
Ja, dat is zeker mogelijk. Neem contact op met de organisatie als je hier meer informatie over wil: cycle@hartstichting.nl
Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?
Iedereen boekt in principe zijn eigen terugreis. Het is dus aan jou hoe lang je in Parijs/Berlijn blijft. Let op: bij het arrangement zit 1 overnachting in Parijs/Berlijn! Regel zelf een slaapplek als je langer wil blijven.
Is het mogelijk in een ander hotel te verblijven?
Ja, dit moet je dan zelf regelen. Echter geven wij de voorkeur om met de groep de tocht af te sluiten in hetzelfde hotel en geven hierom geen geld terug van het hotel wanneer je zelf je overnachting regelt.
Kan ik mijn inschrijving annuleren en zijn hier kosten aan verbonden?
Je kunt je aanmelding annuleren maar de al door ons gemaakte kosten moeten wij wel in rekening brengen. De arrangementskosten ben je kwijt. De inmiddels behaalde donaties gebruikt de Hartstichting voor onderzoek.
Hoe zit het met het vervoer van mijn fiets terug naar Nederland?
De begeleidende bussen vervoeren de fietsen en de bagage. Je kan je fiets weer ophalen bij de startlocatie van het evenement. Het vervoer van de fietsen is geheel op eigen risico. De Hartstichting is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de fiets.

Financieel en sponsorgeld

Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Wacht niet te lang met het starten van je sponsorwerving. Als je in de maand voor de fietstocht nog niet ver genoeg bent met sponsorwerving, nemen we contact met je op. Natuurlijk kunnen we je ook altijd voorzien van advies. Je hebt echter alleen recht op een startbewijs als je het minimum van 550 euro voor Parijs en 750 euro voor Berlijn op je teller hebt staan. Uiteraard is er niks op tegen om zelf een bijdrage te doen.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Giften aan goede doelen (met ANBI-status) zijn aftrekbaar voor de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De Hartstichting heeft een ANBI status dus de giften zijn aftrekbaar.
Waarom betaalt een sponsor €1,20 transactiekosten bij een sponsoring?
Het donatiesysteem op de website kost geld. Het is de keuze van de organisatie om transactiekosten door te berekenen. Deze kosten staan los van de sponsoring. Zo blijft de sponsorteller kloppen en dat is wel zo duidelijk.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen