Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de antwoorden op de meest algemene voorkomende vragen. Antwoord niet gevonden? Voor de vragen met betrekking tot de editie CYCLE Paris, CYCLE Berlin, CYCLE Copenhagen en CYCLE NL, kijk op de desbetreffende website onder veelgestelde vragen.
Staat hier je vraag en/of antwoord hier niet bij mail dan naar cycle@hartstichting.nl 

Inschrijven

Hoe schrijf ik mij in voor CYCLE?
Inschrijven kan via de rode 'inschrijven' knop op de homepage van de desbetreffende editie (rechtsboven in de hoek). Je inschrijving is compleet na betaling van het inschrijfgeld. Mocht het inschrijven niet lukken, neem dan contact met ons op (cycle@hartstichting.nl of stuur een whats-app bericht naar: 06 15 31 56 91). Na inschrijven kan je beginnen met het sponsorwerven. 
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je fietst CYCLE individueel of in een team. Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Alles is mogelijk!
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, dan is de kans groot dat het team van CYCLE dit wel kan. Neem gerust contact op via cycle@hartstichting.nl
Worden de donaties die ik al heb ontvangen op mijn actiepagina teruggestort als ik mij uitschrijf?
Nee, deze donaties worden niet teruggestort. (En je krijgt ook je inschrijfgeld niet terug.)

Sponsoring

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van CYCLE voor je Hart naar toe?
De opbrengst van CYCLE gaat naar de Hartstichting. Iedereen een gezond hart. Dat is de droom. De Hartstichting gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van preventie en zorg. Ook helpen zij Nederlanders hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen. Lees meer op www.hartstichting.nl/dit-doet-de-hartstichting.
Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Wacht niet te lang met het starten van je sponsorwerving. Als je in de maand voor de fietstocht nog niet ver genoeg bent met sponsorwerving, nemen we contact met je op. Natuurlijk kunnen we je ook altijd voorzien van advies. Kijk op de CYCLE website van de editie die je meedoet wat de voorwaarden zijn.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Giften aan goede doelen (met ANBI-status) zijn aftrekbaar voor de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De Hartstichting heeft een ANBI status dus de giften zijn aftrekbaar. Klik hier voor meer informatie. 
Waarom betaalt een sponsor €1,20 transactiekosten bij een sponsoring?
Bij een donatie worden de transactie-, registratie en onderhoudskosten van de website doorberekend. De bijdrage hiervoor bedraagt in totaal €1.20. Meer info hierover vind je in onze voorwaarden. Deze kosten staan los van de sponsoring. Zo blijft de sponsorteller kloppen en dat is wel zo duidelijk.

Algemeen

Wat is CYCLE voor een evenement?
CYCLE voor je hart is een evenement van de Hartstichting. Meedoen aan CYCLE is dus meer dan alleen een fietstocht. Je bent lekker sportief bezig voor je eigen hart én dat van een ander. Met jouw deelname help je de Hartstichting namelijk Nederland hartgezonder te maken. We investeren in onderzoek en zetten in op preventie. Welke Cycle-editie past bij jou?

Goed voor je eigen hart
Bewegen is goed voor je hart. Het verlaagt je bloeddruk en je kans op hart- en vaatziekten. Kansen om meer te bewegen zijn er genoeg. Maar hoe laat je jezelf en je hart hier extra van profiteren?

Door mee te doen aan CYCLE voor je hart ben je sportief bezig. Maar je brengt ook tijd door met mensen van wie je houdt, je maakt samen lol en kan lekker bijpraten. Wist je dat je hart hier ook blij van wordt? Een dagje eropuit vermindert spanningen en geeft jou en je hart energie!

Goed voor het hart van een ander
Door mee te doen aan Cycle haal je geld op voor onder andere belangrijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Laat je sponsoren of doe zelf een donatie. Hiermee steun je het werk van topwetenschappers en draag je bij aan een hartgezonder Nederland. En iets goeds doen voor een ander maakt je eigen hart ook blij!
Kan ik individueel meedoen of moet ik meedoen als team?
Je schrijft je altijd in als individu en je hebt verantwoordelijkheid voor je eigen sponsorgeld. Het is natuurlijk mogelijk om de sponsoring en het fietsen met een team op te pakken.
Ik woon in het buitenland. Kan ik ook meedoen aan CYCLE?
Ja, dat is zeker mogelijk. Neem contact op met de organisatie als je hier meer informatie over wil: cycle@hartstichting.nl

Corona

Bij welke klachten mag ik niet meedoen aan CYCLE?
Wij volgen hierbij de regels van het RIVM: Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Heb je een van deze klachten? Dan vragen wij je thuis te blijven. 
Wat gebeurt er als CYCLE Paris of CYCLE Berlin niet door kan gaan vanwege corona?
Wij zijn druk bezig met alternatieve scenario's uitwerken voor het geval CYCLE Paris en/of CYCLE Berlin niet door kan gaan. Denk hierbij aan het volgende: een alternatieve tocht met dezelfde aantal KM en dagen door Nederland, het verplaatsen van de events naar augustus of september of een digitaal event. We brengen de deelnemers van de vernieuwde plannen op de hoogte zodra we in 2023 niet op de fiets kunnen stappen naar Parijs en/of Berlijn. Als we wel op de fiets kunnen stappen zijn deze overige scenario's niet nodig. 
Worden coronatesten onder deelnemers/crew verplicht?
Wij weten momenteel nog niet hoe het virus zich in mei en juli 2022 heeft ontwikkelt. Het is een mogelijkheid dat wij iedere deelnemer en crewlid vragen om een test te laten doen, zodat we zeker weten dat we gezamelijk veilig op de fiets kunnen stappen. 
Wat gebeurt er mijn mijn inschrijfgeld/sponsorgeld als CYCLE niet doorgaat vanwege corona?
Indien CYCLE Paris of CYCLE Berlin niet doorgaat zijn er verschillende scenario’s. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar het verplaatsen naar een andere datum of locatie. Pas in een uitzonderlijk geval zullen wij overgaan tot afgelasting.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen